Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Μήτσος Ευθυμιάδης: Ο φονιάς













Ένα χειμωνιάτικο βράδυ, στην οδό Νάξου στα Πατήσια, ένας ευγενικός και γενναιόδωρος άνθρωπος μου άνοιξε μια πόρτα στον κόσμο του. Τον κόσμο του θεάτρου του... Στη «Θεατρική σκηνή» του. Από τότε τον συνάντησα ξανά, «επισκέφτηκα» πάλι τον κόσμο του.

Τον είδα να ερμηνεύει το φονιά, του Μήτσου Ευθυμιάδη. Να μπαίνει την πρώτη μέρα της αποφυλάκισής του στο μικροαστικό σαλόνι της αδελφής του. Της παντρεμένης και ήσυχης αδελφής του. Μαζί του ο Ταρζάν, συγκρατούμενός του. Οι δύο πρώην φυλακισμένοι, το μικροαστικό συγγενικό ζευγάρι δικάζουν και δικάζονται... Η «ηθική» και η ηθική. Η «καλή» και η «κακή» κοινωνία. Η πραγματική φυλακή και η «φυλακή» της κανονικής ζωής. Η αντρική και η γυναικεία «τιμή». Ο φονιάς είναι μια ανελέητη, κοινωνική και πολιτική κριτική του κόσμου εκείνης της εποχής. Ενός κόσμου που καλά κρατεί έως σήμερα... 

Ένα βράδυ λοιπόν, σε μια ηλεκτρονική περιήγηση, μου άνοιξε πάλι την πόρτα του. Αυτή τη φορά στην τηλεοπτική εκδοχή του. Στο Θέατρο της Δευτέρας. Που μαζί με τη ραδιοφωνική εκδοχή του είναι ένας από τους πολιτιστικούς θησαυρούς του τόπου μας. 

Αυτό το διαμαντάκι λοιπόν αξίζει να διαβαστεί και να ιδωθεί!


https://www.youtube.com/watch?v=HVB1RH6hr6A




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου